ඇත්තෙන්ම කිරිපිටි කරළියට පැමිණ ඇත්තේ වඩා පහසුවෙන් පරිහරණය කිරීම හා සාපේක්ෂව ලාභදායී නිසා යි. පිටිකළ කිරි නිපදවෙන්නේ ස්වභාවික ක්ෂීරය පිටි බවට පත් කිරීමෙනුයි. මෙහිදී කිරි කුඩා බිඳිති ලෙස කුටීරයකට විසිරුවා හැරෙන අතර එහි පවතින ඉහළ උෂ්ණත්වය හා අඩු සාපේක්ෂ ආර්ද්රතාව හේතුවෙන් එම බිඳිතිවල ජලය වාෂ්ප වී යනවා.
No comments:
Post a Comment